top of page

za 20 jan

|

Eupen (B)

Winterlandschap

In de winterperiode is geen mooier gebied te vinden om de betoverende schoonheid van met sneeuw bedekte landschappen en bomen en winterse details vast te leggen dan de Belgisch Hoge venen. Storende elementen’ verdwijnen onder een laag sneeuw en het landschap krijgt een desolate uitstraling.

Deze workshop is helaas volgeboekt.
Bekijk de andere workshops
Winterlandschap
Winterlandschap

Tijd en locatie

20 jan 2024, 10:00 – 16:00

Eupen (B)

Gasten

Over het evenement

De Hoge Venen, het grootste natuurgebied van België, staat bekend vanwege de lage temperaturen en de grote sneeuwkans in de winterperiode. Het is niet voor niets dat de hoogvlakte bij de Baraque Michel een populair gebied vormt voor langlaufers.

Maar daarnaast is er in de winterperiode geen mooier gebied te vinden om de betoverende schoonheid van met sneeuw bedekte landschappen en bomen en winterse details vast te leggen. Omdat alle ‘storende elementen’ onder een laag sneeuw verdwijnen, krijgt het landschap een desolate uitstraling. De met sneeuw/rijp bedekte bomen en andere landschapselementen vormen daarnaast ideale onderwerpen voor verstilde en grafische beelden.

Wat gaan we doen?

Afhankelijk van de sneeuwhoeveelheid en de toegankelijkheid van de verschillende gebieden, start de workshop op één van de parkeerplaatsen in de buurt van Naturzentrum Haus Ternell. Van daaruit bezoeken we de hoogvlakte waar we aan de slag gaan met het fotograferen van het winterlandschap. We zullen tijdens de tocht door het fraaie gebied echter ook inzoomen op details die typisch zijn voor het hoogveengebied.

Tijdens de workshop zal niet alleen aandacht worden besteed aan beeldopbouw en effectieve composities, maar natuurlijk ook aan het op een correcte manier belichten in deze omstandigheden.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie. Voor deze workshop moet je wel een ‘winterliefhebber’ zijn, want op de hoogvlakte heeft de wind vrij spel waardoor het ongenadig koud kan zijn.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • groothoekobjectief
  • kort teleobjectief of telezoomobjectief
  • statief (en eventueel rijstzak)
  • wandelschoenen, warme kleding en handschoenen
  • lunchpakket en (warm) drinken

Locatie

In de omgeving van Naturzentrum Haus Ternell - Eupen (B)

(nadere informatie volgt vlak voor de geplande datum)

Datum 2024

- zaterdag 13 januari

Deze workshop is afhankelijk van sneeuwval en de datum is daarom indicatief.

Zodra in het gebied sneeuw ligt (kan zowel een eerdere als een latere datum zijn!), ontvangen de aangemelde deelnemers een bericht.

Tijd

10:00 - 16:00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Om persoonlijke aandacht aan alle afzonderlijke deelnemers te kunnen garanderen, is bewust gekozen voor een geringe groepsgrootte.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page