top of page

za 22 mrt

|

Zuid-Limburg

Voorjaarsbloeiers (Bosanemonen)

Spelen met scherptediepte, boeiende composities maken of de bloeiende bosanemonen sfeervol in beeld brengen? Dat leer ik je tijdens deze workshop op een prachtige locatie in Zuid-Limburg!

Voorjaarsbloeiers (Bosanemonen)
Voorjaarsbloeiers (Bosanemonen)

Tijd en locatie

22 mrt 2025, 10:00 – 16:00

Zuid-Limburg

Over het evenement

Zodra in het voorjaar de temperatuur weer stijgt, worden de bodems in de bossen plaatselijk bedekt met verschillende voorjaarsbloeiers. Allereerst natuurlijk door het sneeuwklokje, al snel gevolgd door de bosanemoon, de boshyacint en vervolgens de daslook. In diverse bossen in Limburg en in het Belgische en Duitse grensgebied zijn een aantal plekken te vinden waar grote aantallen bosanemonen, boshyacinten en daslook groeien. Soms zelf in zulke hoeveelheden, dat ze de bosbodem als een tapijt lijken te bedekken.

Wat gaan we doen?

De workshops vinden plaats op locaties waar deze voorjaarsbloeiers in grote aantallen voorkomen en we deze, op een verantwoorde wijze, sfeervol in beeld kunnen brengen. Op de locatie hebben we ruim de tijd om de voorjaarsflora op basis van verschillende invalshoeken in beeld te brengen; van overzichtsbeelden tot close-up en creatieve benaderingen.

Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • macro-, tele- en/of zoomobjectief
  • eventueel een converter of tussenringen
  • statief of rijstzak (geen must, maar wél handig)
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
  • lunchpakket en drinken

Locatie

Omgeving Zuid-Limburg; afhankelijk van plaatselijke omstandigheden

(nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Data 2025

- zaterdag 22 maart (bosanemonen)

- zaterdag 26 april (daslook)

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page