top of page

za 05 jul

|

Brunssum

Vliegend Hert

Het fotograferen van het Vliegend hert is een hele uitdaging omdat de dieren (in principe) alleen bij schemering actief zijn en dan vaak zeer bewegelijk zijn. Tijdens deze workshop zul je leren hoe je onder deze 'moeilijke' omstandigheden tóch fraaie beelden kunt maken van deze bijzondere diersoort!

Vliegend Hert
Vliegend Hert

Tijd en locatie

05 jul 2025, 19:00 – 22:00

Brunssum

Over het evenement

Het Vliegend hert, een van de grootste kevers die in Nederland voorkomt, dankt zijn naam aan de enorme ‘kaken’ van de mannetjes die doen denken aan het gewei van een hert.

In het Zuid-Limburgse heuvellandschap zijn een aantal plekken te vinden waar nog een populatie van deze bijzondere keversoort voorkomt. Eén van de plekken is in de omgeving van het Zuid-Limburgse Brunssum waar, enkele uren voor de schemering invalt, de mannetjes actief worden en in zogenaamde ‘holle wegen’ op zoek gaan naar een partner.

Het fotograferen van het Vliegend hert is een hele uitdaging omdat de dieren (in principe) alleen bij schemering actief zijn en dan vaak zeer bewegelijk zijn.

Wat gaan we doen?

We beginnen de workshop ruim voor het invallen van de schemering en gaan dan in het gebied waar een grote populatie voorkomt op zoek naar het Vliegend hert en naar een plek waar we deze bijzondere kever sfeervol in beeld kunnen brengen.

Tijdens de workshop zal met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige (beperkte) licht, de rol van de achtergrond/omgeving in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • macro-, tele- en/of zoomobjectief
  • eventueel een converter of tussenringen
  • statief of monopod
  • flitser
  • gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)

Locatie

Omgeving Brunssum (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2025 

- zaterdag 5 juli

Tijd

19.00 - 22.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 2

- maximaal 4

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied en van deze bijzondere (beschermde) keversoort, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page