top of page

za 10 aug

|

Brunssum

Paarse Heide

Niet alleen het vastleggen van de bloeiende heide tijdens het mooiste moment van de dag, maar ook het fotograferen van de zeldzame zonnedauw zal tijdens deze gevarieerde workshop aan de orde komen.

Deze workshop is helaas volgeboekt.
Andere workshops bekijken
Paarse Heide
Paarse Heide

Tijd en locatie

10 aug 2024, 05:00 – 12:00

Brunssum

Over het evenement

In augustus tovert de natuur een prachtig paars tapijt van bloeiende heide tevoorschijn. Het paarse heuvelachtige landschap van de Brunssummerheide is dan adembenemend mooi. En met een beetje geluk worden de dalen in het landschap bedekt met een laagje mist waardoor een fascinerend en inspirerend tafereel ontstaat.

Naast mogelijkheden voor sfeervolle landschapsfotografie, biedt de Brunssummerheide echter ook volop gelegenheid voor macrofotografie.

Wat gaan we doen?

De workshop start voor dag en dauw zodat we de heide tijdens het mooiste moment van de dag kunnen vastleggen. Tijdens dit gedeelte zal niet alleen aandacht worden besteed aan beeldopbouw, maar ook aan het (correct) gebruik van grijsverloopfilters.

Aansluitend verwisselen we het groothoekobjectief voor een macro-objectief (of tussenringen) en gaan we in het lager gelegen gedeelte van de Brunssummerheide op zoek naar insecten om deze, al dan niet in combinatie met de paarse heide, te fotograferen. Bij een aantal vennetjes groeien daarnaast grote aantallen van de zeldzame zonnedauw. Deze vormen een prachtig onderwerp voor het werken met tegenlicht en het creëren van een mooi bokeh.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zal niet uitgebreid worden stilgestaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • groothoekobjectief
  • macro-objectief (of tele- of zoomobjectief + tussenringen)
  • grijsverloopfilter(s), Nd-filter
  • statief (en eventueel rijstzak)
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding
  • lunchpakket en drinken
  • zaklamp

Locatie

Brunssummerheide (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2024

- zaterdag 10 augustus

Tijd

05.00 - 12.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Om persoonlijke aandacht aan alle deelnemers aan de workshop te kunnen garanderen, is bewust gekozen voor een geringe groepsgrootte.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page