top of page

za 17 mei

|

Maastricht

Orchideeën

Orchideeën zijn vanwege hun fraai gevormde bloemen een lust voor het oog. Tijdens deze workshop gaan we naar een locatie waar we een aantal orchideeënsoorten op een verantwoorde wijze sfeervol in beeld kunnen brengen in hun natuurlijke habitat.

Orchideeën
Orchideeën

Tijd en locatie

17 mei 2025, 10:00 – 16:00

Maastricht

Over het evenement

In Nederland komen zo'n dertigtal orchideeënsoorten voor. De meeste soorten zijn bedreigd en sommige zijn zo zeldzaam dat ze tot de beschermde soorten horen.

In Zuid-Limburg zijn een aantal plekken te vinden waar orchideeën groeien. Het Gerendal ten zuiden van Schin op Geul is, mede vanwege de hier aanwezige orchideeëntuin, een van de bekendste plekken. Maar ook in het kalkgrasland aan de voet van een van de steile hellingen aan de oostkant van de Sint-Pietersberg zijn verschillende orchideeënsoorten te vinden, waarvan sommige in grote aantallen.

Wat gaan we doen?

We gaan naar een plek waar we een aantal orchideeënsoorten op een verantwoorde wijze in hun natuurlijke habitat sfeervol in beeld kunnen brengen.

Tijdens de workshop zal vooral ook aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de voor- en achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • macro-, tele- en/of zoomobjectief
  • eventueel een converter of tussenringen
  • statief of rijstzak (geen must, maar wél handig)
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
  • lunchpakket en drinken

Locatie

Maastricht (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2025

zaterdag 10 mei

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page