top of page

za 26 okt

|

Remouchamps (B)

Herfst in de Ardennen

Tijdens deze workshop volgen we de loop van het enige Belgische bergriviertje en komen bij diverse fotogenieke plekken zoals waterbekkens en watervalletjes die, al dan niet in combinatie met de fraaie herfstkleuren, veel mogelijkheden bieden om creatief te fotograferen.

Herfst in de Ardennen
Herfst in de Ardennen

Tijd en locatie

26 okt 2024, 10:00 – 16:00

Remouchamps (B)

Gasten

Over het evenement

De herfst is een fascinerend en inspirerend seizoen voor sfeervolle en creatieve fotografie. De uitbundige kleuren en de veranderende sfeer maakt dit seizoen zeer fotogeniek.

Tijdens deze workshop bezoeken we een relatief onbekend gebied in de buurt van Remouchamps in de Belgische Ardennen.

Wat gaan we doen?

We volgen de loop van het enige Belgische bergriviertje en komen bij diverse fotogenieke plekken zoals waterbekkens en watervalletjes die, al dan niet in combinatie met de fraaie herfstkleuren, veel mogelijkheden bieden om creatief te fotograferen.

Naast het maken van mooie composities biedt deze locatie ook perfecte mogelijkheden om te experimenteren met lange sluitertijden met behulp van grijsfilter en polarisatiefilter.

Er zal met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • groothoek-, tele- en/of zoomobjectief
  • filters (grijsfilter, polarisatiefilter)
  • statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
  • lunchpakket en drinken

Locatie

Remouchamps - Belgische Ardennen (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2024

- zaterdag 26 oktober

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page