top of page

za 14 sep

|

Gangelt (B)

Europees Wild

Niet iedereen is in de gelegenheid om uren- en soms dagenlang te posten voor het fotograferen van in de vrije natuur levende dieren. In dat geval biedt een wildpark met ruime natuurlijke verblijven een uitkomst!

Europees Wild
Europees Wild

Tijd en locatie

14 sep 2024, 10:00 – 16:00

Gangelt (B)

Gasten

Over het evenement

Niet iedereen is in de gelegenheid om uren- en soms dagenlang te posten voor het fotograferen van in het wild levende dieren.

In dat geval biedt een wildpark uitkomst.

Eén van de wildparken waar Europees wild in een natuurlijke omgeving kan worden gefotografeerd is Wildpark Gangelt, vlak over de Duitse grens bij Brunssum. Door de ruime natuurlijke verblijven is het mogelijk hier bruine beren, lynxen, wolven, diverse hertensoorten, wilde zwijnen, wilde katten en ander Europees wild te fotograferen zonder hekken en andere storende elementen in beeld te hebben.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid om verschillende Europese zoogdieren van dichtbij te fotograferen. We zullen ruim de tijd nemen om de dieren op een aansprekende manier vast te leggen, maar omdat de dieren in ruime verblijven zitten valt niet altijd te garanderen dat een diersoort zich (gunstig) laat zien.

Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • tele-objectief en/of zoomobjectief (> 200 mm)
  • statief, monopod of rijstzak (geen must, maar wél handig)
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
  • lunchpakket en drinken (in het park is ook een horecagelegenheid)

Locatie

Gangelt (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2024

- zaterdag 14 september

Tijd

10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00 (inclusief toegang Wildpark Gangelt)

Door de geringe groepsgrootte kan aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page