top of page

zo 29 sep

|

Weert

Edelhertenbronst

Voor deze praktijkworkshop neem ik je mee naar het Weerterbos, op de grens van Limburg en Noord-Brabant, waar tijdens de bronsttijd de edelherten in de vroege ochtend uit het bos tevoorschijn komen.

Edelhertenbronst
Edelhertenbronst

Tijd en locatie

29 sep 2024, 06:30 – 12:30

Weert

Gasten

Over het evenement

Tussen midden september en begin oktober vindt bij de Edelherten de bronsttijd plaats. In deze periode spelen de hormonen van de hertenbokken behoorlijk op. Om de dames te imponeren slaan de bokken met hun gewei tegen struiken en boompjes en nemen regelmatig een modderbad. De bokken vertonen in deze periode een extreem territoriaal gedrag en proberen door middel van burlen indruk te maken op de concurrentie en te laten zien/horen wie de baas is of denkt te zijn.

Wat gaan we doen?

Voor deze praktijkworkshop neem ik je mee naar het Weerterbos, op de grens van Limburg en Noord-Brabant. Hier zijn in 2015 in een omrasterd gebied een twintigtal edelherten losgelaten.

Tijdens de bronsttijd komen de edelherten in de vroege ochtend en de late avond uit het bos tevoorschijn en laten zich dan mooi zien. Omdat de workshop tijdens de hoogbronst gepland is, zullen we misschien ook getuige zijn van het territoriaal gedrag van het plaatshert die zijn harem probeert te beschermen tegen de overige bokken. Wellicht kunnen we zelfs een gevecht tussen twee bokken vastleggen. We starten deze workshop ruim voor zonsopgang en kunnen dan hopelijk ook genieten van de prachtige sfeer van de boven het bos opkomende zon.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is zowel geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden als voor gevorderde fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw en het creatief inzetten van (beperkt) licht.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • tele-objectief
  • eventueel een converter
  • statief of monopod
  • wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding
  • iets te eten en te drinken

Locatie

Weert (nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Datum 2024

- zondag 29 september

Tijd

06.30 - 12.30 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page