top of page

za 27 jul

|

regio Hasselt (B)

Boomkikkers

Tijdens deze praktijkworkshop krijg je niet alleen de gelegenheid om boomkikkers van dichtbij te fotograferen, maar zul je vooral ook leren dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp.

Boomkikkers
Boomkikkers

Tijd en locatie

27 jul 2024, 10:00 – 16:00

regio Hasselt (B)

Gasten

Over het evenement

De ongeveer 5 cm groot wordende Europese boomkikker (Hyla arborea) komt in België en Nederland voor op een beperkt aantal geïsoleerde locaties. Zijn voorkeur voor wat betreft het leefgebied gaat uit naar percelen met dichte, zonbeschenen vegetatie en met geschikt (visvrij en matig voedselrijk) voortplantingswater in de buurt.

Door zijn beperkte verspreiding en de sterke afname van het aantal populaties wordt hij als bedreigd beschouwd.

Wat gaan we doen?

Tijdens deze praktijkworkshop krijg je de gelegenheid om boomkikkers van dichtbij te fotograferen. Hierbij staat respect voor de diertjes natuurlijk voorop. Zit een boomkikker niet gunstig, gaan we gewoon op zoek naar een andere. We blijven ook niet te lang of met te veel mensen bij één boomkikker, om verstoring te vermijden. En vanzelfsprekend worden de boomkikkers niet aangeraakt of verplaatst. Onderweg komen we uiteraard nog veel meer tegen dan alleen boomkikkers. De flora en fauna in het gebied biedt daartoe ongekende mogelijkheden!

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De workshop is geschikt voor beginnende fotografen die hun basiskennis in de praktijk willen uitbreiden en voor fotografen die op zoek zijn naar (creatieve) verdieping in hun fotografie.

Tijdens de workshop zullen we niet uitgebreid blijven stilstaan bij zaken als diafragma, belichting en dergelijke. Waar we wél bij zullen stilstaan is dat fotografie meer is dan het maken van een technisch goede foto van een aansprekend onderwerp. Er zal tijdens de workshop met name aandacht worden besteed aan beeldopbouw, het creatief inzetten van het aanwezige licht, de rol van de achtergrond in een beeld en het bewust toepassen van onscherpte/scherpte.

Wat moet je meenemen?

  • (digitale) spiegelreflexcamera of systeemcamera
  • macro-objectief en/of tele-objectief (> 200 mm)
  • eventueel een converter of tussenringen
  • statief of monopod
  • stevige wandelschoenen en gemakkelijk zittende kleding (die vies mag worden!)
  • lunchpakket en drinken
  • muggenspray

Locatie

Midden-Limburg (NL) of regio Hasselt (B)

(nadere informatie volgt uiterlijk 7 dagen voorafgaand aan de workshop)

Data 2024

- zaterdag 27 juli     10.00 - 16.00 uur

Aantal deelnemers

- minimaal 4

- maximaal 6

Prijs

€ 75,00

Door de geringe groepsgrootte wordt niet alleen rekening gehouden met de kwetsbaarheid van het gebied en van deze bijzondere diersoort, maar kan ook aan alle deelnemers aan de workshop persoonlijke aandacht worden gegeven.

Download hier de PDF

Deel dit evenement

bottom of page