top of page

Reacties van deelnemers

Marian Smeets

In 2019 heb ik twee workshops gevolgd, de Beversafari en de Edelhertenbronst. Beide workshops waren fantastisch!En wat maakt het dan zo fantastisch? Natuurlijk 'val je' in eerste instantie voor het thema, maar bovenal vond ik de begeleiding super. Je kunt goed merken dat Peter een goede voorbereiding treft op het houden van een dergelijke workshop: Met ruime kennis over het gebied en het onderwerp, zodat gemakkelijker geanticipeerd kan worden op het thema.Het werken in een kleine groep geeft meer ruimte voor je individueel leermoment. Peter heeft ruim de tijd om bij je beelden stil te staan en je te coachen naar dat beeld wat je wilt beogen. Hij denkt met je mee, stelt de juiste vragen om je op weg te helpen en is niet wars om 'mee te bewegen' in experimentele beelden, sterker nog, het wordt zeer gewaardeerd en gestimuleerd! Een aanrader dus om een van zijn workshops te volgen!!En niet onbelangrijk: Na afloop ontvang je een naslagwerk (al dan niet met je eigen aangeleverde oogst van die workshop), om na te genieten en op verder te borduren!

Brenda de Clerck

Ik heb reeds aan verschillende workshop deel genomen, o.a. Europees wild en Herfst in de Ardennen, de fotosafari bevers en tenslotte ook een fotoreis naar Helgoland voor het fotograferen van de zeehonden en Jan-van-genten.

Al deze workshop waren tot in de puntjes voorbereid. Door de kleine groep van max. 6 personen leer je enorm veel bij omdat er is tijd is om de nodige vragen te stellen en om elke deelnemer de nodige persoonlijke aandacht te geven. Niet elke deelnemer zit op het zelfde niveau waardoor deze persoonlijke aandacht toch een enorm pluspunt is.

Peter bedankt om je kennis met ons te delen en je ziet me zeker terug in 2020.

Ton Bos

Ik heb gisteren een fantastische dag gehad tijdens de workshop boomkikkers, onder jouw zeer inspirerende en enthousiaste leiding. Jij weet niet alleen veel van boomkikkers en fotografie (en weet dat heel inspirerend over te brengen), maar toont ook veel zorg om de natuur. Ik heb er veel van opgestoken. Dank daarvoor!

Jurgen Maassen

In juni 2019 nam ik deel aan de workshop “Beversafari”. Vooraf liepen we een aardig stuk door een bevergebied, waarbij Peter ons dingen vertelde die ik voorheen niet wist. Persoonlijk vindt ik het altijd zeer nuttig als ik informatie krijg over het te fotograferen dier/onderwerp.

Op de weg naar- en op de fotografeerplek zelf werd uiterst voorzichtig en geluidloos mogelijk te werk gegaan. Het duurde niet heel lang en de eerste exemplaren lieten zich zien. Daarbij kwamen ze vaak op vrij korte afstand, een teken dat deze (schuwe) dieren zich op hun gemak en niet verstoord voelden.

Zeer voldaan keerden we terug naar huis. Een dier waarvan ik eerder alleen de sporen kende, had ik nu diverse keren mooi op de foto kunnen zetten. Ik had het niet willen missen.

Compliment aan Peter voor deze goed verzorgde en georganiseerde workshop waarbij niet alleen aandacht werd besteed aan het fotograferen, maar ook informatie werd gegeven over het dier zelf en zijn gedrag. Daarbij uiteraard ook het respect voor de natuur om verstoring zoveel mogelijk te voorkomen.

Ingrid Sanders

Vandaag een leerzame en gezellige workshop "Orchideeën" gevolgd bij Peter Lambrichs.
Weer bedankt Peter voor het delen van je kennis van de fotografie en de natuur tijdens de leuke workshop en voor de prachtige, gedetailleerde en duidelijk geschreven hand-out!

Tabitha Huylebroeck

Supermooi! Een topdag was het, prachtige ochtend, avontuurlijke zonnedauw, paarse omgeving, toffe vrienden, veel tips en geen enkele vraag is je teveel.
Wat wil je nog meer in een workshop! 
Dankjewel!

Marian Smeets

Tijdens de Fotografieworkshop Voorjaarsbloeiers heb ik ontzettend veel geleerd en me uitstekend vermaakt samen met de andere deelnemers. Ik ben nog steeds aan het nagenieten van de workshop. Zeker ook na ontvangst van een prachtige hand-out met veel informatie over de diverse soorten planten, tips hoe ze te fotograferen en creatieve tools om het juist net iets anders te doen! En met als kers op de taart je eigen werkportret van die dag, incl. die van je medecursisten. Plus een digitale 'after bespreking en bewerking' van een aantal foto's van alle deelnemers. Ontzettend inspirerend en...leerzaam!
Nogmaals super bedankt, Peter!

Lenie Fleuren

Leuke leerzame dag gehad met de workshop boomkikkers. Peter Lambrichs heeft op locatie uitleg gegeven over de boomkikkers en waar de boomkikkers zijn te vinden en met engelengeduld hoe te fotograferen.

Liesbeth Buisman

De workshop boomkikkers onder leiding van Peter Lambrichs is een echte aanrader! Een in vele opzichten bijzondere dag: mooi licht, leuke mensen en een voortreffelijke ondersteuning.

Dankjewel voor de gezellige en vooral geslaagde workshop!!

Karin Lokers

Ook bedankt voor de reader over de boomkikker workshop. Heel leuk en leerzaam om alles nog eens door te kunnen lezen. Leuk die feedback op de foto's van iedereen!

Bert Theunissen

Op 28 sept. deelgenomen aan de fotografieworkshop ‘Edelhertenbronst’ van Peter.

Ik heb zojuist de syllabus ‘Edelhertenbronst-fotografie’ die we later van Peter hebben ontvangen nog eens nagelezen. Ik denk er nu nog steeds met veel plezier aan terug. Behalve dat het een gezellige dag was, was het ook een zeer leerzame dag.

De dag begon met een informatieve uiteenzetting over edelherten in zijn algemeenheid en edelhertenbronst in het bijzonder. Verder kregen we behalve tips over camera-instellingen ook andere waardevolle fotografie-tips. Ook erg leerzaam was de feedback van Peter. De feedback betrof een vijftal door Peter in LR bewerkte foto’s voorzien van opbouwende kritiek en ander commentaar.

Conclusie: Ik kan deze workshop iedereen van harte aanbevelen!

Bert Wolfs

Op 15 juni heb ik, samen met nog 2 andere fotografen, deelgenomen aan de Beversafari. Deze begon in de middag met een wandeling door het leefgebied van de bevers. Peter toonde ons diverse plaatsen met vraatsporen, wissels en glijbanen zodat wel duidelijk werd dat in dit gebied bevers actief zijn. Tijdens de wandeling zijn we door de uitleg van Peter veel over de leefwijze van de bevers te weten gekomen. Daarnaast hebben we ook nog diverse tips gekregen over camera-instellingen en het fotograferen van de bevers.

Na een versnapering was het tijd voor het echte werk … het fotograferen van bevers in hun eigen biotoop.

Gezeten in luxe fauteuils werden we door een fluisterstille boot naar het gebied met de burcht gevaren. Toen was het een kwestie van geduld. In het voorprogramma kregen we eerst een zwarte specht en een paar ijsvogeltjes te zien.

Na niet al te lang wachten kwam de eerste bever, richting burcht, aanzwemmen. Prachtig. Totdat het echt te donker werd om te fotograferen hebben we kunnen genieten van een actieve beverfamilie die zich zowel op de oevers als in het water liet fotograferen.

Kort samengevat; deze goed verzorgde Beversafari is een aanrader.

Martin de Bock

Vandaag deelgenomen aan de fotografieworkshop orchideeën. Juist omdat ik normaal niet veel bloemen fotografeer, heb ik me hiervoor aangemeld. En dat het niet meevalt is me wel gebleken: wat op het schermpje heel wat lijkt, valt op het grote scherm vaak nog tegen.
Een (begin)opdracht was om een foto te maken met een herhaling, dus twee orchideeën waarvan één scherp en de ander in de onscherpte. Ondanks het feit dat ik deze opdracht naar volle tevredenheid volbracht had, zou ik de foto later op de dag weer anders gemaakt hebben. Want dankzij de deskundige begeleiding leer je veel bij in een paar uur.
De workshop was een succes, waar de gezelligheid van de andere deelnemers en het goede weer natuurlijk ook aan bijgedragen hebben.

Robert Peeters

Zaterdag een geweldige workshop gevolgd onder de deskundige leiding van Peter Lambrichs. Het was een zeer leerzame dag waar we veel aandacht besteed hebben aan compositie, belichting, focus en "out of the box" denken. Na de workshop nog een mooie opgezette en complete hand-out gekregen met goede en duidelijke feedback en goeie tips.
Peter, hartelijk dank en zeker tot een volgende keer!

Astrid van Rheenen

Met veel plezier kijk ik terug op de workshops en reizen, die ik bij Peter heb gevolgd. Hij laat je op een andere manier kijken naar een compositie, zodat je niet met een standaard beeld thuis komt. Daarnaast zijn zijn humor en enthousiasme uitnodigend om regelmatig met zijn workshops en reizen mee te gaan.

Esther Dezaire

Peter is een enthousiaste fotograaf. Hij doet er alles aan  om iedereen naar huis te laten gaan met foto’s waar hij/zij blij mee is. Niks is hem teveel. Hij is niet zelf aan het fotograferen maar heeft alle aandacht voor deelnemers. Inmiddels heb ik al heel wat workshops gevolgd, een voor een waren deze erg gezellig en heb veel geleerd!

Hans Elfrink

Peter is een gepassioneerde fotograaf, met gedegen uitleg en informatie neemt hij je mee op een prachtige ontdekkingsreis.

In de leerzame workshops die ik met hem heb gedaan, heb ik veel praktische tips gehad maar ook met  andere ogen leren kijken en dat weer toegepast in mijn foto's.

Gaëtane Vandecasserie

Altijd weer een leerrijke en fijne workshop met Peter!!! En ik heb het hele aanbod al getest!
Door het beperkte aantal deelnemers, krijgt iedereen de tijd om te leren kijken en de juiste instellingen onder de knie te krijgen. Niets is zo leuk als thuiskomen met beelden waarvan je denkt:”heb ik die gemaakt?”

Gina Heynze

Een workshop bij Peter is gegarandeerd een rustig en relaxt gebeuren. Peter geeft duidelijk zijn kijk op de onderwerpen met instructies hoe je dat kunt bereiken en aan jou als cursist om daar mee te doen wat jij wilt. Peter houdt iedereen in de gaten en stuurt waar nodig geduldig bij.

Na de workshop krijg je een digitale handout vol tips en tricks en krijg je de gelegenheid een aantal beelden in te sturen waarop je dan gefundeerde feedback krijgt.

Peter is prettig in de omgang en toegankelijk. Wat voor mij niet het allerbelangrijkste is maar voor velen wel een rol kan spelen is het feit dat Peter, in tegenstelling tot sommige anderen, geen exorbitant hoge prijzen vraagt en dat heeft niks te maken met de kwaliteit.

Aanrader dus!!!

Jef Lemmens

Ik heb al heel wat workshops en een reis met Peter mogen meemaken.

Vol enthousiasme leerde hij ons op een totaal andere manier kijken naar de natuur. Doordat hij maar weinig deelnemers per workshop toelaat, heeft hij de tijd om iedereen individueel te begeleiden. Zelf maakt hij nooit foto’s tijdens zijn workshops en reizen.

Het is ook fijn dat we een paar gemaakte foto’s naar hem mogen sturen samen met de bewerking die we uitgevoerd hebben.

Kortom, Peter zijn workshops en reizen zijn ten zeerste aan te bevelen.

Jacqueline Franssen - van Laar

Geweldige vogels de Jan van Genten , erg komisch, fotogeniek en prachtig van kleur. Ik kijk terug op een geweldige reis, een absolute aanrader, onder deskundige begeleiding van Peter.
Super geweest, veel geleerd en met prachtige beelden thuis mogen komen.

Katrien Meeusen

Ik heb heel eerlijk een hekel aan groepsreizen. Zeker als je de camera bij hebt en iedereen met die mooie foto wil thuiskomen.
Mijn hart slaat een slag over als ik groepen fotografen door de natuur zie struinen ... soms ten koste van ... alles voor dat ene plaatje ...
Wel ik heb het tegendeel mogen ervaren. Een uitstekende organisatie in een bewust kleine groep ( 6 ). Op voorhand krijg je een reader zodat je een degelijke voorbereiding kan doen.
Ter plaatse wordt iedere deelnemer gehoord in zijn/haar wensen op fotografisch vlak. De persoonlijk begeleiding was top en ook voor een persoonlijk babbel biedt Peter een luisterend oor.
Geen vraag is hem teveel en hij helpt waar hij kan om je doel te bereiken. Raakt je geduld wel eens op dan staat Peter naast je klaar om je aan te moedigen om er toch nog even voor te gaan.
Weinig ‘lucky shots’ maar planmatig aan beeldopbouw werken. Wat heb ik weer veel bijgeleerd!
Ook nadien krijg je de nodige hulp en feedback. Deze fotoreis is gewoon af tot in de puntjes!

Ik was de enige ‘nieuwe’ in deze Helgolandgroep. De anderen waren er al eens geweest. Ik snapte er niets van want na een paar dagen ben je die vogels en die zeehonden toch wel beu, niet?
Wel, ook ik ga zeker terug!

Nanon Boulanger

In het weekend van 1-4 juli hebben we met vieren deelgenomen aan de fotografieworkshop op Helgoland. Het is een hele klus om een goed overzicht te geven van de vele mooie en aparte beelden die we konden maken. Voor mij persoonlijk waren de Jan van Genten de grootste uitdaging. Ik heb het niet zo op dieren met snavels... dus de 1e uitdaging was dichtbij deze geweldig mooie vogels te staan/zitten/liggen.
Maar ook de 2e uitdaging is gelukt: ik heb ze in allerlei posities op de foto. Met ei, met jong, strijdend, liefkozend, vliegend, portret, symmetrisch, a-symmetrisch, met bokeh, low- en high-key.
De zeehonden waren lui (op een spelend koppeltje na) en hielden ons nieuwsgierig en nauwlettend in de gaten.
Het waren vier fijne dagen qua weer (regen, hagel, onweer maar vooral ook zon) en qua verzorging (gästehaus en restaurant). We hebben daarnaast ook de heerlijkste pizza gegeten.
Veel kennis opgedaan en ik heb veel kunnen lachen.

Gaëtane Vandecasserie

Na een workshop Europees wild en Edelhertenbronst ging ik afgelopen maand met Peter naar Helgoland. Een zeer leerrijke reis waarbij je zelf mocht aangeven wat je wou leren, niks moet, alles mag en (tot zijn grote spijt) "ik sta volledig ter jullie beschikking".

Vier dagen van ontbijt tot na het avondeten hebben we foto's gemaakt met een super toffe groep, bangelijk mooi weer en veel informatie...zowel over de natuur/dieren als over de fotografie...


Een ongelofelijke ervaring....zeker en vast voor herhaling vatbaar !!

Hera Sengers

Fantastisch genoten van alle uitleg, hulp, begeleiding en geduld. Erg veel geleerd. Prachtige locatie. Alles voortreffelijk geregeld.
Go team Peter en Katrien! Ik kom graag nog een keer terug.

Brenda Heyvaert

Eind 2018 nam ik voor de eerste keer deel aan een fotografiereis, naar Helgoland (winter). Het was iets nieuw voor mij, dus ik wist niet goed wat te verwachten. Op voorhand kregen we al een reader met info over zowel Helgoland en de kegelrobben die we zouden gaan fotograferen, fotografietips, waar aan te denken,etc. Het bleek al een voorproefje te zijn van wat de reis zo bijzonder maakte. Alles was tot in de puntjes verzorgd en in orde, zowel wat de trip naar Helgoland betreft, als de logies waar ieder een eigen plekje heeft, met een warme ontvangst en heerlijke keuken, de uitstekende begeleiding van Peter ‘op het veld’ maar ook de leerrijke nabesprekingen van de foto’s, de individuele begeleiding die mogelijk is door de kleinere groep, de tips en weetjes die je er allemaal nog bovenop krijgt. Peter deelt zijn brede kennis met plezier, wat heel boeiend is en waardoor ik veel heb bijgeleerd.

Deze ervaring was voor mij voor herhaling vatbaar, dus schreef ik mij opnieuw in voor de zomerreis naar Helgoland in 2019, dit keer met de focus op de Jan van Genten. Ik hoopte dat het even fantastisch zou zijn en dat was het zeker en vast, dus als ik zeg dat ik ook in 2020 weer ben ingeschreven, dan denk ik dat het duidelijk is dat deze fotografiereis naar Helgoland (winter en zomer) met Peter een echte aanrader is.

Karin Wassenaar

Bedankt voor deze mooie en leerzame fotoreis. Het was fantastisch, gezellig, mooi, etc ....
Ook heel fijn dat jullie zo geduldig zijn en veel willen herhalen. Zo blijft de kennis beter hangen.

Astrid van Rheenen

Genoten van deze leerzame en gezellige reis.
Peter en Katrien, bedankt voor de inspiratie, jullie zijn geweldig.

Michel & Nadine van Droogenbroek

Geen beter duo dan jullie uitgenomen Tom & Jerry.

Technisch uitstekend, welwillend super en beschikbaarheid onovertreffend.

Hera Sengers

Fantastisch genoten van alle uitleg, hulp, begeleiding en geduld. Erg veel geleerd. Prachtige locatie. Alles voortreffelijk geregeld.

Go team Peter en Katrien! Ik kom graag nog een keer terug

Karin Wassenaar

Bedankt voor deze mooie en leerzame fotoreis. Het was fantastisch, mooi, gezellig, etc.

Ook fijn dat jullie zo geduldig zijn en veel willen herhalen. Zo blijft de kennis beter hangen.

Astrid van Rheenen

Genoten van deze leerzame en gezellige reis.

Peter en Katrien, bedankt voor de inspiratie. Jullie zijn geweldig!

Petra Teeuwsen

Het is zo mooi even buiten je comfortzone te gaan.

De rust, het kijken, de natuur.

Ik ben zo blij dat ik in 2023 deze Winterreis naar Helgoland heb gemaakt onder de bezielende leiding van Peter Lambrichs en Katrien Meeusen. Helemaal echt de moeite waard en een unieke ervaring. Zeker voor mij als niet-natuurfotograaf.

Margriet Nieuwland

Twee fotoreizen met Peter mogen maken en die waren in 1 woord geweldig. Alles perfect geregeld, goed voorbereid en veel geleerd.

Ik kijk uit naar de volgende reis!

bottom of page